17/12/07

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ

H Nίνα Λοτσάρη γεννήθηκε στην Πάτρα. Αριστούχος του Ελληνικού Ωδείου στο κλασικό τραγούδι και την μελοδραματική. Έχει κάνει Μasterclass στο τραγούδι στην Ακαδημία του Anovero και Μusical theatre performer στο London’s Studio Center.

Σπούδασε υποκριτική τέχνη στη σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου, στο Θέατρο Αλλαγών. Παράλληλα σπουδάζει χορό και είναι διπλωματούχος στο Flamenco.

Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και παραστάσεις με τους: Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Θηβαίο, Nότη Μαυρουδή, Στέφανο Κορκολή, Γιάννη Πάριο, Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Πειραιά, Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων.

Έχει πρωταγωνιστήσει ως σολίστ με την Εθνική Λυρική Σκηνή στις παραστάσεις: “Απάχηδες των Αθηνών”, “Το Φιόρο του Λεβάντε”, “Το κορίτσι της Γειτονιάς”, “Γενικός Γραμματέας”, “Ο Βαφτιστικός”, “Χριστίνα” και στην όπερα “Μυστικός Γάμος”.

Επίσης στις μουσικές παραστάσεις: “Νύχτα ξανά”, “Ήρθες σαν όνειρο”, “Ίντριγκα” και στην “Μέδουσα” με τον Τάκη Ζαχαράτο. Στο musical “CHICAGO” και στην One Woman Show παράσταση “JIZZ”.

Στην τηλεόραση ενσάρκωσε το ρόλο της Σείντα στο “Αρχιπέλαγος”.

Έχει 4 συμμετοχές στην δισκογραφία: “Ορίζοντες” του Αλέξη Παπαδημητρίου, “Café de l’art” με τον Νότη Μαυρουδή, “Secrets of the Past” του Steve Wood σε συνεργασία με τους Μάριο Φραγκούλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μανώλη Λιδάκη. “’Οταν Συμβεί στα πέριξ live” από το Ηρώδειο και ένα προσωπικό album με την SONY-BMG.

Την περίοδο 2007-2008 θα εμφανίζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή στην παράσταση “Θυμήσου εκείνα τα χρόνια” στο ρόλο της Μαρίκας Κοτοπούλη και στην μουσικοθεατρική παράσταση “COPACABANA the Show” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπάζογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: